Avatar

On Air

Auto DJ Auto DJ / 00:00 - 06:00
Gertjan Venema

Gertjan Venema

Hitpower.nl 

Moorland

januari 06, 2022

De viermansformatie Moorland uit Assen,

timmerde in de periode 1968-1974 in Noord Nederland aan de weg, als een indertijd populaire tribute- en coverband.
De groep trad vooral op tijdens feestavonden, recepties en trouwerijen maar speelde ook regelmatig in regionale muziekcafés.
Moorland beschikte over een eigentijds top-veertig repertoire. De hoofdmoot van het repertoire was Engels-talig, maar er werd daarnaast ook veel Nederlandstalig werk gespeeld.
In 1973 scoorde Moorland een regionaal hitje met de single ‘Vandaag’.


Het nummer werd in Nederland en België uitgebracht door platenmaatschappij Telstar in Weert (Telstar 2132) en verscheen later ook op enkele verzamelelpees.
De groep bestond in die periode uit sologitarist Ger Vlieger, drummer Rieks Everts, toetsenist Jack Bolhuis en zanger-gitarist Ab Drijver. Het gospelkoor Mehida Zimri uit Borger tekende voor het achtergrondkoor op de plaat.
Op de B-kant staat het nummer ‘Een morgen in de zon’. De melodie daarvan werd gecomponeerd door de Amerikaanse songwriter L. E. Mucklow en de Nederlandstalige tekst is van Ab Drijver.
Moorland ontstond omstreeks 1966 als ‘Het Moorland Trio’, dat aanvankelijk gevormd werd door gitarist Ger Vlieger, toetsenist Rob van Straten en zanger-gitarist Ab Drijver.


Zowel in het trio als in de viermans formatie Moorland namen de toetsenisten, naast hun ondersteunende en/of solistische partijen, ook alle basloopjes voor hun rekening, waardoor er een stevige sound ontstond,
die een specifieke basgitarist in vele gevallen overbodig maakte. Voor de meer grootschalige optredens werd de hulp ingeroepen van de Asser bassist Henk Lammers, die soms ook als steelgitarist fungeerde.

op de foto Van links naar rechts: sologitarist Ger Vlieger, drummer Rieks Everts, zanger Ab Drijver en toetsenistJack Bolhuis

 Tekst en Foto Ad Drijver 

Pagina 1 van 6